Nieuwe behandeling zonneblaasjes

Lees in dit artikel alles over een nieuwe behandeling van zonneblaasjes. Zonneblaasjes zijn een uiting van een allergie voor zonlicht. En dan meer specifiek voor een allergie voor de UV (ultra violette) straling in het zonlicht. Steeds meer mensen lijken met deze vorm van allergie te maken te krijgen. De allergie kan zich uiten in kleine blaasjes die zich vrij plaatselijk op de huid vormen. De veelal roodgekleurde blaasjes ontstaan op plaatsen waar de huid is blootgesteld aan zonlicht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je armen, je benen, gezicht of hals. Maar de zonneallergie hoeft zich niet altijd in de vorm van blaasjes te uiten. Het kan ook zijn dat je huid plaatselijk alleen maar rood wordt en erg gaat jeuken.


Lucovitaal voorkomt zonneallergie

Vele mensen die last hebben van zonneallergie zweren bij deze spray. Het is een van de weinige manieren waarmee je zonneallergie ├ęcht kunt voorkomen.

Door het geavanceerde UVA/UVB filter bevat en de zeer hoge beschermingsfactor (SPF30) zorgt deze makkelijk aan te brengen spray dat u geen last krijgt van zonneallergie.

Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

UV-B lichttherapie tegen zonneallergie

Heel kort samengevat en op zijn zachtst gezegd zijn zonneallergie en de bijbehorende blaasjes erg vervelend. Maar, je kunt er zelf wel een aantal dingen tegen doen. Op het moment lijkt de meest effectieve nieuwe behandeling van zonneblaasjes om de huid eerst kort en daarna steeds iets langer bloot te stellen aan UV-B licht. Dit is een breed spectrum UV licht en bij gecontroleerde blootstelling niet schadelijk. Het zal je juist helpen om je allergie de baas te worden. Tot voor kort moest je voor de nieuwe behandeling van zonneblaasjes een aantal keren in de week naar het ziekenhuis.

Zonneallergie zelf thuis effectief te lijf

Daar kreeg je dan een korte blootstelling aan dit UV-B licht. Dat werkt. Nadeel is vooral dat zo’n behandeling maar kort werkt. Daardoor moet je in de zomer steeds heen en weer naar het ziekenhuis als je baat bij deze nieuwe behandeling van zonneblaasjes wilt hebben. Gelukkig is er nu een nog nieuwere behandelingsmethode beschikbaar gekomen. Namelijk UV-B lampen voor eigen gebruik. Je kunt de lampen thuis bevestigen in je douchecabine. Op deze manier kun je zelf en op heel regelmatige basis je huid even blootstellen aan het UV-B licht. Door dit steeds kort even te doen zal je huid minder grote allergische reacties op het natuurlijke zonlicht buiten gaan geven.

Regelmaat is een must

Bij de behandeling van zonneallergie en zonneblaasjes is regelmaat het toverwoord. Al een paar weken voordat je vaak in de zomerzon verwacht te gaan komen moet je met de nieuwe behandeling van zonneblaasjes starten. Het effect van de UV-B lichttherapie moet je heel langzaam aan opbouwen. Dit houdt in dat je dus of een paar keer per week en dan gedurende enkele weken lang steeds weer naar het ziekenhuis zou moeten. Of de nieuwe UV-B lampen aanschaffen om vervolgens jezelf een paar keer in de week thuis tijdens het douchen ‘in het zonnetje’ te zetten. Alleen met regelmatige en gedoseerde blootstelling aan UV-B licht kun je de huid voldoende laten wennen om bestand te zijn tegen het natuurlijke UV licht van de zon. En zo kun je het ontstaan van de zonneblaasjes zoveel mogelijk voorkomen.