Zonneblaasjes voorkomen met deze 3 tips

Het vakantieseizoen is in aantocht en dus helaas ook het zonneblaasjes seizoen. Zonneblaasjes worden veroorzaakt door zonneallergie (een overgevoelige reactie op licht) of een allergische reactie op bepaalde bestanddelen van zonnebrandcréme. Zonneblaasjes voorkomen is gelukkig helemaal niet moeilijk!

Wil je meer weten over de medische oorzaak van zonneblaasjes? Lees er dan alles over op deze pagina.

Wij gaan in dit artikel verder in op wat een aantal snelle oplossingen zijn als je last hebt van zonneblaasjes. Let op: blijf je last houden van zonneblaasjes? Zoek dan een arts op die je medisch advies kan geven.

Lichtgewenning therapie

In de meeste gevalle ontstaan zonneblaasjes op het eerste moment dat je huid na een lange winter weer wordt blootgesteld aan de zon. Vaak heb je later in het zomerseizoen minder last van zonneallergie. Als je wilt voorkomen dat je huid direct reageert in het voorjaar, dan kun je overwegen om te beginnen met lichtgewenning therapie. Informeer bij je huidarts naar de mogelijkheden, of kijk op deze website voor meer informatie.

Vermijd de zon

Dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan.  Je bent net begonnen aan je welverdiende vakantie en smacht naar wat zonnestralen. Toch is het beter om regelmatig de schaduw op te zoeken en ten alle tijde te voorkomen dat je last krijgt van zonnebrand.

Speciale spray om zonneallergie te voorkomen

Er bestaat een speciale spray die is gemaakt om zonneblaasjes te voorkomen. Verschillende fabrikanten hebben deze op de markt gebracht, maar wij adviseren Lucovitaal Zonneallergie. Deze spray beschermt tegen zonnebrand door een gecombineerd UVA/UVB filter met factor SPF30. Daarnaast heeft het een aantal bijzondere anti-allergische bestanddelen die voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie en zonneblaasjes.